Martin Luther og reformationen

- lån af 5 meter billedtæppe, rap om Martin Luther

• Historie, kristendom
  • 5 meters vægtæppe over Martin Luthers liv og reformationen kan lånes og udstilles på skolen, fx på læringscentret.
  • Tilbydes hele året, 2 uger på hver skole
  • Klassen får 10 hæfter til indøvelse af en Luther-rap og link til indspillet video (vinder af en landskonkurrence i 2017)

Lån af billedtæppe, 5,5 meter langt

Billedtæppet kan lånes i max.14 dage og opstilles et sikkert sted på skolen, fx på læringscentret. Når du ansøger om lån af tæppet skal du angive ønskede uger, og flere alternative mulige uger. Du får svar tilbage fra skoletjenesten senest 1. september.

Du kan klikke på billedet og se et udsnit det i forstørret udgave.

Skolen kan endvidere få billedtæppet som plakat (220 cm * 35 cm)

Ansøg om luthertæppet >>>

RAP - Martin Luther på 4 minutter

Lad klassen lære Rap om Luther og rap sangen efter teaterforestillingen i den lokale folkekirke.

Rappen kan ses med Lundtofte skoles 3. klasse, som vandt en landsdækkende konkurrence i anledning af reformationsjubilæet i 2017 med netop denne video.

Se video med  Luther-rap >>>

Flag og faner

- religion og symboler i flag og faner

Se video om projektet

• Dansk, kristendomskundskab, historie
  • 6-8 lektioner, plus evt. 10 lektioner i håndværk og design
  • Læreren modtager lærervejledning, link til hjemmeside og et klassesæt af elevhæftet med klistermærker
  • Tilbydes hele skoleåret så længe lager haves

I dette projekt arbejder eleverne med værdier og symboler med afsæt i centraler  bibelske fortællinger, uddrag af Grundloven og FNs erklæring om menneskerettigheder. Desuden elevens egne værdier. Udgangspunktet er symboler i flagene og deres historiske kontekst. Der kan også arbejdes kreativt i samarbejde med faget håndværk og design, hvor eleverne fremstiller flag og faner.

Tilmeldte lærere modtager lærervejledning og et klassesæt af et elevhæfte, hvor der arbejdes med 14 udvalgte flag, og hvor flagene som små klistermærker placeres på et verdenskort. Adgang til hjemmeside med supplerende materialer.

Tilmeld din klasse >>>

Sangworkshop for drenge og piger

• Klassetrin: 3.- 4. klasse
  • Fag: Musik og kristendomskundskab
  • Hvornår: 22., 24. og 30. august eller 1., 7. ,9. ,12., 14., 20. eller 22 september – skriv i tilmeldingen hvilke datoer, der passer dig (vælg min. 3 datoer).
  • Antal lektioner: 3 lektioner i kirken (for det bedste resultat, så er det en fordel at øve sangene på forhånd)
  • Tilmeldingsfrist: 1. august (først til mølle princippet)

Workshop i Grundtvigs salmer 3.-4. klasser: Lad dine elever lære at synge udvalgte salmer skrevet af Grundtvig med fire tidligere sangere fra DR’s pigekor, en korleder og pianist. Dine elever får mulighed for at mærke glæden ved sangen og fællesskabet, der opstår i at lytte efter hinanden for at finde frem til samklang. Få ting er så fællesskabsstyrkende som sangen. Workshoppen foregår i en lokal folkekirke nær jer. Her bruges akustikken og arealet, så det er muligt at samle flere klasser fra årgangen til sang. Klasserne opdeles i hold, hvor de hver i sær skal synge ud fra deres stemme og toneleje og til sidst sættes stemmerne sammen til et stort flerstemmigt arrangement. De tidligere DR korpiger, der hver i sær kommer til at stå for deres workshop - alle ud fra forskellige stemmer, er: Cecilie Schollert Mervild, Klara Rammefjel Dolva, Esther Fuglø og Ida Nicoline Pederse. Koret ledes af den erfarne korleder Tina Robinson og arrangementet akkompagneres af vores lokale pianister/organister.

Hvad handler Bibelen om?

- målrettet til 4. klasse

• Kristendom, billedkunst (tegneserieri)
  • Dækker hovedemnet "bibelske fortællinger" i 4. klasse
  • Elevhæfte 24 A4-sider fordelt på 12 temaer
  • Lærervejledning
  • Tilmeldingsfrist 5. sept.

Materialet er en ramme om arbejdet med bibelske fortællinger. Hæfte på 24 sider i s/h

Lærervejledning med forslag til varierede arbejdsformer, individuelt, 2og2 og i CL-modeller. Hvert tema er en dobbeltside med fire undertemaer/tekster pr tema. Eleverne kan læse teksterne på modstående side.

Tegning og illustration er væsentlig i projektet, herunder at eleverne trænes i den enkle og udtryksfulde tegning og illustration.

Hæftets temaer:

• Urhistorien, godhed
  • Urhistorien, ondskab
  • Abraham
  • Jakob - Israel
  • Josef
  • Moses
  • Jesu liv, begyndelser
  • Jesu undere
  • Jesu lignelser
  • Jesus som mester
  • Jesu liv, afslutningen
  • Jesu død og opstandelse

Tilmeld din klasse >>>

Download evt. selv manglende hæfter. Print som hæfte foldet A3.

Læreren kan supplere undervisningen med bibelske billeder fra kunstens verden.

Se bibelske billeder >>>