- Et dannelsesprojekt for 3. klasse
I Bibelens skabelsesberetning fortælles om verden sådan som verden ses med øjet: Havet er vandret, Jorden er flad, og over Jorden lyser himmelbuens halvkugle. Verden får form og indhold i løbet af fortællingens seks dage og afsluttes med en syvende dag, hvorfra Jorden er menneskets opgave.
Klassen inviteres med Emma og Victor på opdagelse i verden. Det bliver til fire forskellige verdener: det sansede, videnskaben, det indre og samfundet. Forskellen mellem sansning og videnskab forklares ved hjælp af illustrative forsøg og tankeeksperimenter med Solen og Månen. Der filosoferes over forskelle og ligheder mellem dyr og mennesker, og på det vigtigste i menneskets indre verden.
Mennesket er projektets afsluttende tema. Mennesket, der kom til at ligne Gud, skaber selv sit eget samfund og der spørges om, hvad der gør et samfund godt at leve i?
Til sidst kan eleverne teste noget af deres viden fra projektet gennem fire små spil. Projektet kan endvidere afsluttes med et kirkebesøg, der har særligt fokus på verdens godhed.
Projektet indeholder
Workshop i Grundtvigs salmer 3.-4. klasser: Lad dine elever lære at synge udvalgte salmer skrevet af Grundtvig med fire tidligere sangere fra DR’s pigekor, en korleder og pianist. Dine elever får mulighed for at mærke glæden ved sangen og fællesskabet, der opstår i at lytte efter hinanden for at finde frem til samklang. Få ting er så fællesskabsstyrkende som sangen. Workshoppen foregår i en lokal folkekirke nær jer. Her bruges akustikken og arealet, så det er muligt at samle flere klasser fra årgangen til sang. Klasserne opdeles i hold, hvor de hver i sær skal synge ud fra deres stemme og toneleje og til sidst sættes stemmerne sammen til et stort flerstemmigt arrangement. De tidligere DR korpiger, der hver i sær kommer til at stå for deres workshop - alle ud fra forskellige stemmer, er: Cecilie Schollert Mervild, Klara Rammefjel Dolva, Esther Fuglø og Ida Nicoline Pederse. Koret ledes af den erfarne korleder Tina Robinson og arrangementet akkompagneres af vores lokale pianister/organister.
Grundtvig i gang med en af sine mere end 1000 salmer