Hjemmeside for grundskoler og ungdomsuddannelser i Kgs. Lyngby og Rudersdal Provstier

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder inspiration, information, materialer, kurser og undervisningsforløb.

• Se tilbud og muligheder til det nye skoleår 14/15 fra folkekirkens skoletjeneste
  • Søren Kierkegaard for gymnasiet: I Kierkegaards fodspor. Hjemmeside med 9 videoer, bykort til virtuel eller faktisk byvandring, tekstsamling til undervisning mm.
  • Søren Kierkegaard for grundskolen: På kant med Kierkegaard . Bestil materialet her.
  • Har du set DRs hjemmeside med undervisningsmaterialer til grundskolen? Link til siden for kristendomskundskab her.
  • Luther, Gud og velfærdsstat. 7.-9. klasse. Live rollespil i København blev afviklet i uge 44/2012. Det er fortsat muligt for klasser at spille  rollespillet på egen skole ved hjælp af QR-koder og smartphones. Klasser kan fortsat bestille materialet ved henvendelse til skoletjenesten. Du kan se en trailer til projektet her.
  • Bibelen. Elevhæfter om Bibelen, hvor eleven selv får lavet sin egen miniudgave af Bibelen på en alderssvarende måde.
  • Indskoling: Tegn Bibelens fortællinger (20 A4-sider)
  • Mellemtrin: Hvad handler Bibelen om (24 A4-sider)
  • Download her: indskoling, mellemtrin
  • Folkekirkens nye Logo. Logoet indeholder mange symboler. Velegnet som opgave til mellemtrin og udskoling. Hent som fil her.
  • Lær salmens indhold ved hjælp af en tegning. For 2.-4. klasse. Enkel og effektiv intro til at forstå en salmes indhold. Pt. 9 forskellige salmer her. Anvend en CL-model.
  • A man with a mission. 3D-computerspil til mellemtrinnet. Spillet blev lavet af de folkekirkelige skoletjenester i 2011 under fællestitlen: Tro og Tolerence. Sitet er overgået til EMU. Enhver lærer kan frit benytte materialet og lærervejledningen. Link til sitet her.
  • Det perfekte menneske. For 7.-9. klasse. Undervisningshæfte om etiske problemstillinger i forhold til ændriger af kroppen og fosterproblematikker. Kan bestilles her.
  • Særlig hovedmenu for Årsplanlægning. Her finder du et forslag til en total-planlægning for alle grundskolens årgange, som sikrer fagets helhed og giver dig det fulde overblik. Desuden forslag til årsplan 1) til forældrene og 2) til lærerens årsplanlægning. Disse findes under det enkelte klassetrin under menuerne udskoling, mellemtrin, indskoling
  • 9. klasse. Forslag til 16 temaer, som disponerer og rummer hele fagets faglighed i 9. klasse. Det findes her. Der er udarbejdet 5 A4-sider pr tema med faglige begreber, udvalgte centrale tekster, billeder, oversigter, forslag til perspektivering, samt en afsluttende elevopgave.
  • Se forskellige materialer, som fortsat kan bestilles. Her.
  • På sporet af Jesus. For 6.-7. klasse. Et materiale med opgaver om den historiske Jesus. Du kan downloade til eget undervisningsbrug her.
  • Portræt af Jesus. Materiale for 6.-7. klasse, evt. 9. kl her.
  • Fælles Mål 2009 for kristendomskundskab
  • Se Danmarks mest omfattende kirkekunst, Viborg Domkirke, via nettet. Alle Skovgaards bibelske malerier er nu digitaliserede.
  • Marmorkirken 6.-10 klasse. 6 ppt-diasserier, lærervejledning mv.